Ökológia

Wyśrubowane przepisy unijne odnoszące się do emisji spalin pieców, kominków i innych urządzeń energetycznych wejdą w życie w 2022 r. Jednak już teraz mamy w swojej ofercie wkłady kominkowe i piece, które spełniają najsurowsze wymagania środowiskowe. Pogarszający się stan środowiska naturalnego ma odzwierciedlenie w coraz bardziej restrykcyjnych przepisach prawa według dyrektywy unijnej, zwanej potocznie Ekoprojektem. Badania potwierdziły, że produkowane przez nas urządzenia spełniają wymogi norm BImSchV2 oraz Ekoprojektu. Nie tylko oferujemy doskonałej jakości wkłady ale też chronimy środowisko minimalizując emisję pyłów oraz tlenku węgla.

 

Bimsch.jpgPA kályhák a meghatározás szerint a konvektoros kandallók és az akkumulációs tűzhelyek kombinációját jelentik, és hivatalosan az akkumulációs helyiségmelegítők közé sorolhatók. Az ilyen típusú készülékekre vonatkozó követelményeket a PN-EN 13229 szabvány tartalmazza, amely előírja mind a vizsgálat módját, mind a légkörbe történő szennyezőanyag-kibocsátás megengedett szintjét. E dokumentum szerint az égési folyamat során a szén-monoxid átlagos kibocsátása nem haladhatja meg a 3345 mg/ Nm3 értéket, azaz a 3000 ppm-et. A BImSchV 1 és BImSchV 2 osztrák szabványok szigorúbbak a kandallók kibocsátási határértékeit illetően. Az előbbi 2010. március 22. óta van hatályban, és a CO-kibocsátás maximális értékét 4000 mg/Nm3 -ben határozza meg a meglévő készülékek esetében és 2000 mg/Nm3 -ben az új készülékek esetében. Ezzel szemben a 2014. december 31. óta hatályos BImSchV 2 az új készülékek esetében legfeljebb 1250 mg/Nm3 szén-monoxid-kibocsátást engedélyez.

 

eko.jpg

Az Európai Parlament és a Tanács 2009/125/EK irányelve, amelyet általában ökodizájnként emlegetnek, magas követelményeket támaszt a kandallókkal szemben. A rendelet az építőiparban használt valamennyi energiafelhasználó berendezésre vonatkozik. A legtöbb esetben ez az irányelv csak az elveket és kritériumokat határozza meg az ilyen típusú berendezésekre vonatkozó követelmények végrehajtó szervek általi megállapításához, míg részletes követelményeket azokra az eszközökre vonatkozóan ad meg, amelyek jelentős hatással vannak a környezetre és jelentős részesedéssel rendelkeznek az európai piacon. Az Európai Unió valamennyi országában az energetikai berendezéseknek meg kell felelniük bizonyos szabványoknak - ezek közé tartoznak a por-, szén-monoxid- és nitrogén-oxid-kibocsátási határértékek. A környezetbarát tervezés nemcsak a tűzhelyekre és a hőszivattyúkra vonatkozik, hanem a "fatüzelésű fűtőberendezésekre" is, amelyekhez a háztartási kandallók mint kiegészítő hőforrások tartoznak.

Látogatói oldal: 2047876 , ma: 0 , tegnap: 10 , Elérhető: 0