WT 2021

Promocja DEFRO AIR

WT2021 - Épületekre vonatkozó műszaki feltételek, követelmények és ajánlások.  

 

Figyelemmel az előírások folyamatos változásaira és az épületek energiahatékonyságának arányos javulására, a lengyel piacon nagy előrelépést tapasztalunk a fűtőberendezések gyártása terén.

 

Ez vonatkozik az épületek kényelmes hőviszonyainak biztosítására is, ahol folyamatosan arra törekszünk, hogy bizonyos egyensúlyt tartsunk fenn azáltal, hogy az őszi/téli időszakban meleg energiát biztosítunk, a tavaszi/nyári hónapokban pedig jól megtervezett szellőztetés vagy légkondicionálás formájában próbálunk kényelmet biztosítani. Valójában csak a múlt század végén kezdték el számolni a nyereséget és a veszteségeket, főként az épületek rossz szigetelése miatt, amíg a rossz szigetelés általános problémája jelentősen javult. Ma már tudjuk, hogy az általunk felhalmozható többletnyereséget a központi fűtési rendszer működését megkönnyítő, jól működő gépi szellőzés is hozhatja.

 

A fent említett, 2020.12.31-én bevezetett WT 2021 műszaki követelmények elsősorban az építőipar hőszigetelésének "globális" javítását, a megújuló energiaforrások felhasználásának fejlesztését, valamint új fűtő- és szellőztetőberendezések telepítését célozzák az EP mutató csökkentése mellett. 2021 elejétől az egylakásos új és korszerűsített épületek EP-mutatója nem haladhatja meg a 70 kWh/m2/év értéket, a többlakásos épületek esetében pedig a 65 kWh/m2/év értéket.

Ez előírja, hogy már 2021.01.01-től minden olyan projektnek, amely alapján építési engedélyt szeretnénk kapni, meg kell felelnie az energiahatékonyságra vonatkozó követelményeknek, a megfelelően hatékony hőforrás kiválasztásával, a létesítmény fűtésével és a használati melegvízzel együtt.

 

Jelenleg a WT 2021 követelményeinek teljesítése érdekében tudnunk kell, hogy az újonnan tervezett épületek hogyan lesznek megfelelően hőszigetelve. Már nem elég egy jó kondenzációs kazánt használni energiahatékony szigeteléssel kombinálva. A 2021-es műszaki követelmények alkalmazása és hatékony teljesítése érdekében tehát hatékonyan kell megvalósítani a megújuló energiaforrások (RES) felhasználásával működő fűtési és szerelési technológia alkalmazását. A "zéró energia", azaz a nulla szén-dioxid-kibocsátású épületek irányába mutató tendencia racionálisan és hatékonyan válik nyilvánvalóvá, és az ilyen épületek népszerűsége egyre nőni fog.

 

A Defro jelenleg pelletkazánok és komplett mechanikus szellőztető rendszerek széles választékát kínálja Recuperatorral, azaz hővisszanyerővel ellátott légkezelő egységgel felszerelve, amely 100%-ban megfelel a WT 2021 követelményeinek. A Defro Home kandalló kiegészítő beépítésével extra meleget és energiafüggetlenséget biztosít.

 

 

Az éves nem megújuló elsődleges energiaigény (EP) meghatározásához a végső energiaigény (EK) kiszámítását a felhasznált tüzelőanyag típusának figyelembevételével, a primerenergia-beviteli tényező alkalmazásával kell elvégezni. Az éves végső energiaigény kiszámításához viszont a felhasználható energiát (EU) és a teljes rendszer hatékonyságát használják. A felhasználható energiaszükséglet az épület elhelyezkedéséből, a kívánt hőmérsékletből és az épület jellemzőiből adódik. Ebből a célból az EP, EK, EU tényezőket használják az energiamennyiségek összehasonlítására. Ezek az arányok az épület egységnyi területére vonatkoznak, és kW/m2/évben vannak megadva.

 

Mutatók:

  • EP - az épület nem megújuló primerenergia iránti éves igényének meghatározása fűtés, szellőzés, hűtés, használati melegvíz és világítás céljából.
  • EU – energii użytkowej (najważniejsza na etapie projektowania, bo trzeba zaprojektować instalacje i ich moc uwzględniając potrzeby przyszłych użytkowników)
  • EK - végső energia (ez viszont a befektető-felhasználó számára információ, mivel képet ad az épület jövőbeli fenntartási költségeiről). Tetőcsere - kinek

 

Látogatói oldal: 2047417 , ma: 4 , tegnap: 21 , Elérhető: 0